Tuesday, August 25, 2015

Sissejuhatus

Tere!

Tegime selle blogi, et hoida huvilisi kursis eestlaste tegemistega mõttemängude viievõistluste maailma meistrivõistlustel ning laadida üles pilte meie tegemistest. Hoiame huvilisi peaasjalikult kursis Eesti mõttemängude lehekülje foorumis http://www.vint.ee/. Ürituse üldine nimetus on Mind Sports Olympiad ja toimub see aasta juba 19ndat korda Londonis. Siin on ürituste ametlik koduleht: http://www.msoworld.com/. Võistluste raames toimub 8 mängupäeva jooksul üle 70 erineva turniiri. Igal mängupäeval on kolm sessiooni (hommikune, pärastlõunane ja õhtune), mis on keskeltläbi neljatunnised, ning võistlused on kas lühikesed (üks sessioon ehk neli tundi) või pikad (kaks sessiooni ehk kaheksa tundi). Mõttemängude viievõistluse (Pentamind World Championship) tarbeks tuleb osaleda vähemalt kahel pikal alal ning vastavalt saadud kohtadele ja osalejate arvule konkreetsetel turniiridel, saadakse punkte viievõistluse arvestusse.

Eestlastel on eelnevatel aastatel üsna hästi läinud. Meie peamine mõttemängur Andres Kuusk on kolmel korral võistluse ära võitnud - aastatel 2011, 2013 ja 2014.

Andres Kuusk karikaga aastast 2014

Viimastel aastatel on Eestil hästi läinud ka juuniorite viievõistluse arvestuses. Nimelt võitis Martin Hõbemägi juuniorite kulla nii 2013. kui 2014. aastal.

Vasakult:  Martin Hõbemägi, Ankush Khandelwahl, Andres Kuusk

Eelmisel aastal saime juba täiskomplekti kuldasid, kui Madli Mirmel õnnestus kindlustada naiste viievõistluse kuldmedal.

Vasakult: Etan Ilfeld, Madli Mirme

Mõnusat lugemist!
Madli

No comments:

Post a Comment